Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Yağmur İlkokulu

Telefon : 05364098950
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://yagmurilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Yağmur Köyü Mazıdağı/MARDİN
VİZYON : Yağmur İlkokulu’nun yürüttüğü faaliyetleri, Milli Eğitim Temel Kanununda belirlenen ilke ve amaçlar, kalkınma planları, programları, ilgili mevzuat ve benimsediği temel ilkeler çerçevesinde planlamak, var olma nedenini tanımlayarak geleceğe yönelik vizyonunu oluşturmak, yürüttüğü faaliyetlerin stratejik amaçlarını, ölçülebilir hedeflerini saptamak, önceden belirlenmiş göstergeler doğrultusunda performanslarını ölçmek ve bu sürecin izleme ve değerlendirmesini yaparak katılımcı bir yönetim anlayışıyla stratejik planlama yapmak.
MİSYON : Bütün öğrencilerin etkili ve kalıcı öğrenmelerini sağlamak onların bilgili, becerikli, araştırmacı bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak. Sorgulayıcı bir ruha sahip olmalarını, ana dilini etkili bir biçimde kullanabilmelerini sağlamak. Kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, çağdaş demokratik laik bireyler olarak yetiştirmek. Onların 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırabilmek için varız.
BAŞARILAR : İstiyoruz ki; Öğrencilerimiz ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine taşımayı amaç edinmiş bireyler olarak yetişsin. İstiyoruz ki; Öğrencilerimiz Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşid ilimdir, fendir” sözünden hareketle teknolojik gelişmelere ve yeniliklere açık bireyler olarak yetişsin. İstiyoruz ki; Okulumuzu çevresini aydınlatan bir güneş, bireyleri çevresine ışık saçan bir yıldız kabul edilsin. İstiyoruz ki; Öğrencilerimiz demokrasiyi temel ilke edinmiş, demokratik davranabilen bireyler olarak yetişsin. İstiyoruz ki; Öğrencilerimiz öz değerlerini kazanmış ve bunları yaşam biçimine dönüştürmüş bireyler olarak yetişsin.

Öğretmen :5
Öğrenci :105
Derslik :2
Kütüphane Kitap Sayısı :550
Öğretim Şekli :İkili
Saatler : 07:20-17:20
Bağlantı : Uydu İnternet (VSAT)
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Soba
Servis : Öğretmen servisi mevcuttur.
Ulaşım : Öğretmenler kendi imkanlarıyla gidip gelmekteler
Yerleşim Yeri : Yağmur Mahallesi Mazıdağı/MARDİN
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 25 km. uzaklıkta olup ilden köyümüze servis bulunmamaktadır. İlçe merkezine 10 km. uzaklıktadır.İlçeden servis bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yazdır :